Brak produktów
Brakuje 199,00 zł do promocji: DARMOWEJ DOSTAWY.
01557092
24 godziny + czas dostawy
24 godziny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu
Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Dowiedz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu „wolne od…” albo „dla osób z nietolerancją…”. Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Wiele osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania glutenu i innych związków. Tymczasem wiele nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, ale z mylnych przekonań. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści. Czy pozwolisz się nabić w butelkę?
EAN | 9788364278907 |
ISBN | 978-83-64278-90-7 |
Rok wydania | 2015 |
Numer wydania | I |
Format | 14,5 x 20,5 cm |
Ilość stron | 232 |
Oprawa | miękka |
Patronat medialny
Jak tworzy się produkty tylko pozornie dbają o nasze zdrowie
Ostatnio dowiedziałam się, że moja babcia kupuje szynkę bezglutenową za około 50 zł za kilogram. Spytałam ją, dlaczego płaci tak dużą kwotę za ten wątpliwej klasy przysmak. Usłyszałam odpowiedź, że dlatego , iż nie toleruje glutenu. Byłoby to dla mnie logiczne i akceptowalne, gdyby nie fakt, że babcie w ciągu ostatnich osiemdziesięciu lat swojego życia nie jadła niemal bochenka białego chleba dziennie. Co więcej, nigdy od tego nie chorowała. Dzięki tej książce mam niezbity dowód na to, że ktoś na babci próbował żerować. I nie mam tu na myśli bynajmniej piekarzy...
Patronat medialny
Patronat medialny