Jakie są przyczyny udaru i kto jest nim zagrożony? Jaka jest najlepsza dieta dla mózgu? Czy można przyspieszyć proces odzyskiwania zdrowia? Co zrobić, by zapobiec kolejnemu udarowi lub innej ciężkiej chorobie neurodegeneracyjnej? Jak podczas rekonwalescencji ćwiczyć mózg, a jak mięśnie? Ta książka to 100 najważniejszych pytań zadawanych przez osoby, które przeżyły udar oraz członków ich rodzin. Na każde wyczerpująco odpowiadają czołowi eksperci w leczeniu udarów i innych chorób układu...
Alternatywą wobec drogich, częściowo toksycznych, a przede wszystkim prawie zawsze niepotrzebnych artykułów gospodarstwa domowego, produktów piorących i czyszczących jest pięć prostych domowych środków. Wystarczy, że kupisz sodę oczyszczoną, sodę (do prania), ocet, kwas cytrynowy i szare mydło, a z łatwością wyszorujesz cały dom, zatroszczysz się o ciało i zdrowie. Te prozaiczne produkty domowe znane były już naszym rodzicom i dziadkom. Razem jednak mogą one tak wiele, że wydaje się dziwne,...
Mitochondria to centra energetyczne komórek. To od nich zależy, czy wolne rodniki pozbawią nas zdrowia, młodości i witalności. Tymczasem każdy może zapewnić sobie zdrowie dzięki odpowiednio dobranym składnikom odżywczym i antyoksydantom. Autorzy wyjaśniają, jak powinieneś tego dokonać oraz przestrzegają przed szkodliwymi czynnikami takimi jak jedzenie gorszej jakości, ekstremalny styl życia, niewłaściwa woda, używki, trucizny środowiskowe, aldehydy, metale ciężkie czy elektrosmog. Dzięki...
Magnez bierze udział w przebiegu wszystkich procesów zachodzących w organizmie i jest kluczem do zdrowia. Ale czy wiesz, że najlepszym sposobem na jego przyswojenie jest olej magnezowy, który przenikając przez skórę, bezpośrednio dociera do tych części organizmu, które potrzebują go najbardziej? Jak samodzielnie przygotować ten preparat wzmacniający organizm? Przepis znajdziesz w tej książce! Ponadto Autorka szczegółowo opisuje w niej zastosowanie oleju przy wielu dolegliwościach, takich jak...
Chemik i wieloletni pracownik przemysłu farmaceutycznego, opierając się na badaniach naukowych udowadnia, że kuracja wodą utlenioną jest pomocna w chorobach i dolegliwościach takich jak: katar, grzybica, cukrzyca, trądzik, nowotwory, infekcje bakteryjne oraz dróg oddechowych, choroby układu krążenia i wielu innych. Dzięki informacjom zawartym w tym kompendium opisującym nadtlenek wodoru poznasz jego prawdziwe właściwości oraz bezpieczne sposoby wykorzystania przy konkretnych schorzeniach....
Czy wiesz, że każdego roku rodzą się tysiące dzieci z rozszczepem kręgosłupa, co jest spowodowane niedoborem kwasu foliowego u matek? Co roku w Europie ma miejsce 2,5 mln nowych zachorowań na nowotwory, podczas gdy większość pacjentów nie słyszała o korzystnym działaniu witaminy C w walce z rakiem. Niedobór witaminy D jest powszechnym zjawiskiem wśród ludzi starszych, co z kolei przyczynia się do coraz częstszych złamań stawu biodrowego i szyjki kości udowej, prowadząc często do śmiertelnych...
Dwukrotny laureat Nagrody Nobla zdradza sekret długowieczności
Linus Pauling to naukowiec, chemik, fizyk, krystalograf, ojciec biologii molekularnej i badacz medyczny. Przez kilka dekad pracował nad wpływem witamin na ludzki organizm. Pomimo choroby nowotworowej, dożył ponad dziewięćdziesięciu lat, do końca swoich dni pozostając w wyśmienitej formie fizycznej i psychicznej.
W tym bestsellerze New York Timesa zdradza:
jak dzięki suplementacji wieść długie i zdrowe życie,
jak dawkować witaminy,
zasady medycyny ortomolekularnej,
dwanaście zasad diety szczęśliwych i zdrowych ludzi,
metody wspomagania układu immunologicznego i narządów zmysłów,
sposoby na przeziębienie, grypę i inne infekcje,
które witaminy wspomagają gojenie się ran i przywracają właściwą aktywność mięśniom,
sekrety dbania o serce i układ krążenia,
skuteczne terapie antynowotworowe,
które suplementy wspomagają mózg i opóźniają proces starzenia się,
sposoby na wyeliminowanie alergii, artretyzmu i reumatyzmu.
Twoja recepta na zdrowie bez skutków ubocznych.
Szczegóły produktu
010012177E
ISBN
978-83-8168-166-7
Rok wydania
2017
Rozmiar ebook
EPUB-3,3 MB,MOBI-7,7 MB,PDF-3,4 MB
Format ebook
EPUB,MOBI,PDF
Zabezpieczenie
WATERMARK
Książka za 5,90 zł przy zakupie "(Ebook) Jak żyć dłużej i czuć się lepiej"
zaznacz wybraną publikację i wciśnij "Dodaj do koszyka"
Samodyscyplina dla opornych
Życie bez stresu
Alchemia ziół i przypraw
Dodatkowe lata
Jak rozmawiać z lekarzem, aby uzyskać trafną diagnozę i właściwe leczenie
Dieta 5:2. Kompletny przewodnik przepisy kulinarne, obiektywne opinie
Przywracanie młodości
Stwardnienie rozsiane – bezpieczne i skuteczne terapie
W niniejszej książce Autor przedstawia zalety orzecha kokosowego. Przybliża liczne działania na nasz organizm oleju, mąki, mleczka i wody kokosowej, a w szczególności skupia się na ich wyjątkowych właściwościach leczniczych. Kokos jest odżywczym pokarmem, a także działa jak antybiotyk i środek regulujący prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przywraca naturalną równowagę tkanek i dostarcza energii. Wspomaga również przyswajanie witamin oraz minerałów. Jednocześnie chroni organizm przed...
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone przez cesarskie cięcie mają z nimi problem i w jaki sposób może pomóc olej z czarnuszki....
Stosowanie diety na refluks i wdrożenie zasad zdrowego odżywiania z tym poradnikiem jest niezwykle proste. Autorka, specjalistka z zakresu leczenia zakwaszenia organizmu i chorób jelit, przygotowała specjalną terapię, opartą na 3 planach posiłków. Wprowadzisz zmiany w swojej kuchni i skutecznie pokonasz stany zapalne układu trawiennego. Nauczysz się, jak radzić sobie z przyczynami refluksu i zgagi, stosując ponad 100 przepisów na pyszne dania. Wszystkie potrawy mają na celu złagodzenie...
Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten – białko znajdujące się we wszystkich zbożach – produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu. Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich powoduje groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki Autorce – naturoterapeutce i dietetyczce z 30 – letnim doświadczeniem, będziesz mógł sam...
Ta książka pokazuje, jak dieta bogata w rośliny lecznicze i zioła na odporność może wspierać zdrowie mózgu, redukując stany zapalne i wspomagając regenerację komórek nerwowych. Dzięki połączeniu nowoczesnej nauki i medycyny naturalnej dowiesz się, jak poprawić pracę mózgu poprzez odbudowę mikrobiomu i aktywację neuroplastyczności. Autor ujawnia, jak ziołolecznictwo i świadome odżywianie mogą nie tylko wzmocnić odporność, ale także przeciwdziałać chorobom neurodegeneracyjnym i spowolnić...
Badania naukowe potwierdzają, że lecznicze głodówki nie tylko ułatwiają odchudzanie, ale też poprawiają ogólny stan zdrowia. Sprzyjają usuwaniu toksyn z organizmu, wzmacniają układ odpornościowy, zmniejszają ryzyko cukrzycy, a także redukują tłuszcz brzuszny i hamują rozwój nowotworów. Dają również dobre rezultaty jako dieta przeciwzapalna. Czytając tę książkę, dowiesz się, jak stosować post przerywany 16:8 i zasady zdrowego odżywiania, które podniosą jakość twojego życia. Dzięki tej prostej,...
Marzysz, by latem móc cieszyć się smakiem truskawek? Masz dość swędzących wysypek po zjedzeniu kilku orzeszków? Wypicie okazjonalnie kawy z mlekiem powoduje męczącą biegunkę? Jeśli należysz do grona osób cierpiących na alergie pokarmowe, ta książka jest dla Ciebie. Alergolog i immunolog dr Sakina Shikari Bajowala przedstawia w niej innowacyjny proces odczulania z alergenów pokarmowych: immunoterapię doustną i podjęzykową. Ta książka to kompendium wiedzy, w którym Autorka w prosty sposób...
Toksyny znajdują się w powietrzu, wodzie, żywności, a także są tworzone w każdym z nas jako naturalny produkt uboczny metabolizmu komórkowego. Musimy zatem nauczyć się radzić sobie z nimi najlepiej jak potrafimy. Możemy to zrobić poprzez przeprowadzanie detoksykacji raz na jakiś czas. Oczyści ona organizm ze szkodliwych substancji, w tym trucizn, które mogły się nagromadzić przez dziesiątki lat. Z łatwością pozbędziesz się również problemów skórnych, alergii, nadpobudliwości, miażdżycy,...
Rośliny nas nie lubią! Jeśli żyłeś w przekonaniu, że jest inaczej, to pora otworzyć oczy. Aby zapewnić sobie przeżycie mają do dyspozycji bogaty arsenał broni biologicznych. Wśród nich jedną z najgroźniejszych są lektyny, toksyczne białka, które chronią je przed drapieżnikami. Dzięki tej książce dowiesz się, w których popularnych warzywach i owocach występują, poznasz całe spektrum dolegliwości, jakie wywołują, a także nauczysz się technik eliminowania ich z ulubionych jarzyn. Autorzy...
Odkryj moc nutraceutyków z ekspertem w dziedzinie mikroelementów. Dowiedz się, jak odpowiednia dieta uzupełniona o nutraceutyki może poprawić twoje zdrowie. Ta książka koncentruje się na dziesięciu najważniejszych nutraceutykach, od witaminy D po kwasy omega-3, które są kluczowe w diecie przeciwzapalnej, oczyszczającej, a także w diecie na odporność. Autor dzieli się wiedzą o właściwym dawkowaniu i zastosowaniu tych preparatów wzmacniających organizm. Dowiesz się, jak naturalne probiotyki i...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Wiele osób, u których zdiagnozowano chorobę refluksową, boryka się z tym problemem każdego dnia, odmawiając sobie ulubionych potraw. Jest inne rozwiązanie! Znany lekarz i Autor bestsellera „Ukryte przyczyny refluksu i zgagi” w swojej książce kucharskiej prezentuje innowacyjny sposób gotowania oraz ponad 100 prostych przepisów, które pozwalają...
Książka „Deski pełne smakowitości” to praktyczny przewodnik, który pokaże ci, jak zrobić deskę przekąsek, by zachwycić gości i jednocześnie zadbać o zdrowie. Dzięki przepisom dopasowanym do różnych potrzeb, takich jak dieta keto czy bezglutenowa, łatwo skomponujesz deskę przystawek na imprezę, która wesprze twój mikrobiom jelitowy i pomoże kontrolować cholesterol. To idealne rozwiązanie dla osób, które szukają motywacji do przygotowywania zdrowych i efektownych przekąsek bez zbędnego stresu....
Dzięki tej książce dowiesz się, na czym polega prawidłowa dieta na otyłość brzuszną. W ten sposób zyskasz skuteczne narzędzie, które ustrzeże cię przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi i zaburzeniami hormonalnymi, w tym chorobami układu krążenia, cukrzycą czy insulinoopornością. Równocześnie wyeliminujesz rozwijające się w organizmie stany zapalne, gdyż opisany tu program żywieniowy sprawdza się także w roli diety przeciwzapalnej. Korzystnie wpływa też na samopoczucie, przywracając poczucie...
Otyłość stanowi jeden z największych problemów zdrowotnych na świecie. Nie tylko obniża jakość życia, ale też podnosi ryzyko wielu tzw. chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia, cukrzycy czy insulinooporności. Nic dziwnego, że coraz więcej osób szuka sposobu na skuteczne odchudzanie. Zatem, który model żywienia daje najlepsze rezultaty? Dzięki tej książce zyskasz wszechstronną wiedzę, jak szybko schudnąć i pozbyć się otyłości brzusznej. Poznasz zalety postu przerywanego i...
Zaprezentowana w poradniku dieta na uzdrowienie tarczycy to kompletny plan żywieniowy na 28 dni. Zawiera on proste przepisy na pyszne dania, skomponowane przez lekarza, który specjalizuje się w medycynie naturalnej i endokrynologii, zwłaszcza w zaburzeniach tarczycy, nadnerczy i wątroby. Dzięki swojej terapii, opartej na zdrowym odżywianiu, pomógł odzyskać zdrowie wielu ludziom z chorobami tarczycy czy opornością na utratę wagi. Teraz skutecznie pomoże również tobie w eliminacji stanów...
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie...
Dwukrotny noblista omawia proste i tanie środki gwarantując lepsze i dłuższe życie z mniejszą liczbą chorób. Najważniejszym zaleceniem jest codzienne przyjmowanie określonych witamin wraz z jedzeniem. Twoja recepta na zdrowie bez skutków ubocznych.