Obniżona cena! Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania Powiększ
EAN 9788365404060
ISBN 978-83-65404-06-0
Rok wydania 2016
Numer wydania 1
Format 16,5 x 24 cm
Ilość stron 276
Oprawa miękka

Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania

010011082

Autor: Tanya Maher

Wydawnictwo Vital

The Uncook Book: The Essential Guide to a Raw Food Lifestyle

24 godziny + czas dostawy

Książka o zastosowaniu przepisów kulinarnych aby zapewnić sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie

Więcej informacji

24 godziny

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 31 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

49,40 zł

Oszczędzasz:

17,78 zł

Cena internetowa:

31,62 zł

-36%

49,40 zł

Opis

Dzięki zastosowaniu przepisów z tej publikacji zapewnisz sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla zdrowia. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala również wiele mitów dotyczących białka. Bogato ilustrowana książka zawiera przepisy na smaczne i łatwe dania. Znajdziesz tu wskazówki, jak przyrządzić prozdrowotne śniadania, przystawki, zupy, dania główne, sałatki, desery, napoje, dania na imprezy oraz dla dzieci. A wszystkie one zostały opracowane w zgodzie z zasadami kuchni typu Raw Food.

Surowo, czyli smacznie i zdrowo.

Fragment

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2016-08-29

Najlepsze, co można sobie zafundować

Szczerze podziwiam ludzi, którzy zmienili swój sposób odżywiania na stuprocentowo surowy. Owszem, sama spożywam spore ilości takiej żywności, jednak są to głównie świeże owoce i warzywa czy sałatki oraz smoothies, a także soki. Nie ukrywam, że bardzo mnie korci, aby kiedyś spróbować zrobić surową zupę, surowy sernik czy nawet pizzę. Brzmi dosyć absurdalnie, smakuje dziwacznie, ale jakie ogromne korzyści ma to dla naszego zdrowia! W końcu surowa żywność jest całkowicie nieprzetworzona, a gotowanie czy pieczenia dezaktywuje enzymy znajdujące się w zieleninie, które są niezbędne dla naszego organizmu. Surowe pożywienie to najzdrowsze, co możemy sobie zafundować.
Mimo że nie jestem typową witarianką, to bardzo chętnie sięgam po każdą książkę związaną z tym tematem. Być może kiedyś w końcu spróbuję jakiegoś przepisu i stanie się on moim ulubionym – wiem jedno, wydaje się, że jest to prosty sposób odżywiania, ale mój brak cierpliwości chyba by się z nim nie pogodził. Wiele przepisów wymaga zastosowania dehydratora i suszenia w nim potraw przez nawet 12 godzin, a czasem i więcej! Ciężko coś takiego osiągnąć, gdy się nie siedzi cały czas w domu… Zdecydowanie bałabym się zostawić urządzenie elektryczne włączone do prądu na 8 godzin, gdy ja jestem gdzieś indziej. W książce Tanyi Maher można oczywiście znaleźć również takie przepisy, które nie wymagają użycia takowych środków, ale wydaje mi się, że tutaj akurat sprawdza się powiedzenie, że im więcej pracy, tym lepszy efekt. Zrobienie sałatki zajmuje parę minut, zrobienie witariańskiej pizzy już nieco więcej…
Jednakże wszystkie przepisy zaprezentowane przez autorkę są przedstawione w bardzo ciekawy sposób. Są podane nie tylko składniki i sposób przygotowania danej potrawy, ale także krótki opis dotyczący tego, skąd się wziął na nią pomysł i jakie korzyści zdrowotne dzięki niej osiągniemy. Takie dodatkowe elementy bardzo przypadły mi do gustu! Znajdziemy tutaj pomysły na podstawowe dania, czyli śniadania, obiady i nawet desery, ale również na smaczne i pożywne soki, smoothie oraz zupy. Co ciekawe, nie brakuje tutaj nawet menu przeznaczonego specjalnie dla dzieci oraz na przyjęcia – to coś, czym z pewnością zaskoczycie swoich gości! Surowy sernik? Proszę bardzo! W książce nie brakuje również kolorowych i bardzo zachęcających zdjęć! Początkowe strony skupiają się również na takich podstawach, jak to, jakie korzyści czerpie się z surowej diety, jakie produkty będą nam potrzebne czy jaki sprzęt kuchenny powinniśmy mieć. Autorka rozwiewa również wszelkie mity dotyczące niedoborów białka, wapnia czy witamin.
„Kuchnia Raw Food” to bardzo przyjemna, barwna i motywująca książka. Poruszająca jest sama historia autorki o tym, co doprowadziło ją do takiej zmiany sposobu odżywiania. Piękne jest to, że zaszła w tym tak daleko, założyła nawet własną restaurację, w której serwuje surowe dania. Jeżeli będziecie kiedyś w Londynie, to koniecznie się za nią rozejrzyjcie! Czy surowe odżywianie jest możliwe biorąc pod uwagę dostępność wszystkich produktów w sklepach? Myślę, że jak najbardziej. Trzeba tylko chcieć, zmotywować się do działania i zacząć! Nie trzeba od razu całkowicie przechodzić na dietę Raw, sama zapewne się na to nigdy nie zdecyduję, ale zdecydowanie warto wprowadzić więcej tego typu produktów do swojej diety. Zapewni nam to dobre zdrowie i samopoczucie, sporą dawkę energii, a i możliwe będzie odkrywanie nowych smaków!

Oceń 
2016-04-12

Surowe jest zdrowe

Surowe pożywienie dotychczas kojarzyło mi się z niesmacznymi sałatkami i katowaniem swoich kubków smakowych potrawami bez smaku. Dzięki tej książce zrozumiałam, że surowe potrawy mogą mieć nie tylko pozytywny wpływ na nasze zdrowie, ale również znakomicie smakować i efektownie prezentować się na talerzu. Nawet nie wyobrażałam sobie, że coś zdrowego może być aż tak smaczne. Gorąco polecam tę publikację wszystkim, którzy chcą żyć w zgodzie z naturą, a jednocześnie poszerzać swoje horyzonty kulinarne.


+ więcej opini - mniej opini

Napisz opinię

Napisz opinię

Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania

Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania

Książka o zastosowaniu przepisów kulinarnych aby zapewnić sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie