Obniżona cena! Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą Powiększ
EAN 9788364278280
ISBN 978-83-64278-28-0
Rok wydania 2014
Numer wydania 1
Format 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron 352
Oprawa miękka

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

01001939

Autor: dr Hans-Ulrich Grimm

Wydawnictwo Vital

24 godziny + czas dostawy

Książka zawiera informacje o działaniu najpopularniejszych dodatków spożywczych, w tym aromatów, enzymów.

Więcej informacji

24 godziny

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 25 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

39,30 zł

Oszczędzasz:

14,30 zł

Cena internetowa:

25,00 zł

-14,30 zł

39,30 zł

Opis

Autor ujawnia działanie najpopularniejszych dodatków spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, ekstraktu drożdżowego, maltodekstryny i syropu glukozowo-fruktozowego. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach, którymi karmi się je w domach, szkołach i stołówkach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.

Fragment

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2014-07-24

Warto wiedzieć

Wiele produktów kupujemy z nadzieją, że są dla nas korzystne, w rzeczywistości doprowadzają do niszczenia naszego organizmu. W naszym pędzie do nowoczesności zagubiliśmy po drodze powiązania z naturą. Dajemy się manipulować potentatom spożywczym, którzy narzucają nam swój sposób odżywiania. Co możemy zrobić? Dokształcić się w temacie polepszaczy, wzmacniaczy, zamienników i starać się szukać produktów bez chemii. Wiedza jest potrzebna, by nie dać się oszukiwać. Książka dr Grimma to obowiązkowa lektura każdego konsumenta, gdyż "to jego wystawia się do wiatru poprzez substancje manipulujące smakiem." Świetnie napisana, bezpośrednim językiem, bez owijania w bawelnę. Polecam!

Recenzja pochodzi z mojego bloga: http://ezo-ksiazki.blogspot.com/2014/07/107chemia-w-pozywieniu.html

  • 1 z 1 ludzi uznało tą opinię za pomocną.
Oceń 
2014-07-07

Light znaczy zdrowy?

Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, od jak długiego czasu nie reklamuje się flagowego produktu koncernu Coca Cola czyli Coli Light. Co takiego się stało, że przestano promować ten pozornie cudowny, pozbawiony wad produkt? Odpowiedź na to i wiele pytań znajdziesz w tej książce, która zrzuci klapki z oczu nawet największych wyznawców pożywienia produkowanego przez zachłanne koncerny.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą opinię za pomocną.
Oceń 
2015-06-22

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego

Przyznaję się otwarcie, że jeszcze jakiś czas temu nie zwracałam uwagi na to co jem, nie czytałam składów, nie starałam się szukać zdrowszych zamienników dla wysoce napakowanych chemią produktów. Można powiedzieć wprost, że traktowałam swój organizm jak śmietnik. Dziś wygląda to trochę inaczej - chociaż nie mam na tym punkcie bzika staram się jeść jak najmniej żywności wysoko-przetworzonej pozwalając sobie od czasu do czasu na małe lub większe "grzeszki". Tak czy siak, gdy tylko przeczytałam opis tej książki zainteresowałam się nią błyskawicznie i równie błyskawicznie zaraz po tym jak wpadła w moje ręce zaczęłam się z nią coraz to silniej zaznajamiać. Książka napisana przystępnym językiem i przyjazną dla oczu czcionką. Autorem książki ,,Chemia w pożywieniu" jest Dr Hans-Ulrich Grimm niemiecki dziennikarz i autor wielu bestsellerów. Z książki dowiemy się jak szkodliwy wpływ na nasze zdrowie mają dodatki do żywności uważane przez przedsiębiorców za bezpieczne. Rozdziały od 1-6 dostarczają sporą porcję wiedzy na temat różnych zachowań znanych na całym świecie firm, autor bez ogródek zdradza nam sztuczki i egoistyczne podejście koncernów a także pisze o tym dlaczego problem szkodliwych dodatków w pożywieniu zostaje przemilczany przez media i koncerny. Bardzo zaskoczyła mnie informacja na temat tuczących właściwości kurkuminy (...) http://kobiece-przemyslenia.blogspot.com/2015/06/chemia-w-pozywieniu-jak-dziaaja-dodatki.html


+ więcej opini - mniej opini

Napisz opinię

Napisz opinię

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Książka zawiera informacje o działaniu najpopularniejszych dodatków spożywczych, w tym aromatów, enzymów.