Obniżona cena! Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała Powiększ
EAN 9788365404275
ISBN 978-83-65404-27-5
Rok wydania 2016
Numer wydania 1
Format 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron 256
Oprawa Miękka

Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała

010011125

Autor: Julie Montagu

Wydawnictwo Vital

Eat Real Food: Simple Rules for Health, Happiness, and Unsto

24 godziny + czas dostawy

Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych.

Więcej informacji

24 godziny

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 25 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

39,30 zł

Oszczędzasz:

14,30 zł

Cena internetowa:

25,00 zł

-14,30 zł

39,30 zł

Opis

Większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze dokładnie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie odtłuszczonych produktów, a zapomnieliśmy o prawdziwym, zdrowym jedzeniu. Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych. Autorka podaje wiele przepisów na potrawy, wyjaśnia ich wartość odżywczą i udostępnia szereg pomysłowych sposobów na uwzględnienie powyższych produktów w codziennej diecie. Dzięki prawdziwemu jedzeniu odzyskasz energię i będziesz cieszyć się zdrowiem. Poznasz również metody na poprawę swojego samopoczucia i zwiększenia poziomu radości za pomocą medytacji, afirmacji, prostych ćwiczeń oddechowych i technik jogi. Zdrowie i energia bez liczenia kalorii.

Zdrowie i energia bez liczenia kalorii.

Fragment

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2016-10-11

Polecam

W swoim życiu próbowałam wielu diet i już wiem, które są dla mnie dobre, a które się wcale nie sprawdzają. Jedno wiem z pewnością – większość z nich wymaga pewnego wysiłku np. liczenia kalorii, kupowania określonych produktów, często w określonych sklepach. Po przeczytaniu tej książki wiem, że taki wysiłek warto podjąć dla własnego zdrowia. Dzięki niej poznałam swój organizm i nauczyłam się nowego stylu odżywiania. Wreszcie wiem co mi smakuje, a co jadłam bo było tanie i szybkie do przygotowania. Warto wrócić do korzeni.

Oceń 
2017-03-28

Jedz zdrowo

Nie da się ukryć tego, że nasi przodkowie jedli jedzenie nieprzetworzone i w pełni naturalne. My, w dzisiejszych czasach, mamy spore trudności z tym, aby do tego powrócić. Chemia jest praktycznie wszędzie, na sklepowych półkach króluje przetworzona żywność, wszędzie są sztuczne ulepszacze czy barwniki. W negatywny sposób odbija się to na naszym zdrowiu, podobnie jak wiele nawyków żywieniowych, chociażby jedzenie w pośpiechu. Niestety, wiele osób to lekceważy, a czasem nie zauważa tego, że coś jest nie tak z ich ciałem. Karygodny błąd!



Julie Montagu jest osobą, która na co dzień pracuje jako instruktorka jogi, ceni sobie holistyczne uzdrawianie i jest ekspertką w dziedzinie prawidłowego żywienia. Jednym słowem spotkałam się w tej książce z trzema tematami, którymi zajmuję się od lat. Dlatego też nie znalazłam tutaj nic, co by mnie zaskoczyło. Choć oczywiście w wielu aspektach zgadzam się z autorką, to muszę przyznać, że ta pozycja z pewnością nie wniosła nic nowego do mojego życia, ale… Będzie na pewno odpowiednia dla każdego, kto z tymi tematami nie jest zbyt obeznany. Będzie dobra dla każdego, kto chce zmienić styl życia i dietę. Każdy, kto szuka konkretnych porad i przyjaznych przepisów mających mu pomóc w zmianie odżywiania na lepsze, powinien się z tą książką zapoznać.



Autorka każdy rozdział poświęciła jednej grupie żywnościowej. Zalecenia, które tutaj znajdziemy, należą raczej do ogólnodostępnych, z którymi możemy się spotkać z wielu publikacjach, a także w Internecie. Julie Montagu prezentuje je w przejrzysty i przystępny sposób, wyjaśniając, dlaczego dane produkty są dla nas dobre i jaki wpływ wywierają na nasz organizm. W bardzo ciekawy sposób zachęca do zmian – „Dlaczego już zawsze będziesz chciał jeść jarmuż?” – a to ci dopiero! Jarmuż? Już zawsze? Czemu nie! Widać, że autorka jest zwolenniczką bardzo zdrowej zieleniny, którą poleca już na samym początku. Nie brakuje tutaj również informacji o zdrowych węglowodanach, naturalnych substancjach słodzących, zdrowych olejach, czy też superżywności.



Choć przeważająca część tej książki skupia się na jedzeniu, to pozostaje jeszcze dodatkowy aspekt zmian na lepsze. Świadome oddychanie, joga, afirmację, medytacja – te elementy są ze sobą ściśle połączone i autorka w delikatny, bardzo subtelny sposób postanowiła o nich napomknąć. Można tutaj też znaleźć całkiem sporo smacznych i łatwych w przygotowaniu przepisów, które pomogą w stopniowym wprowadzaniu zmian dietetycznych. Szkoda tylko, że nie mamy tutaj nieco lepszej oprawy graficznej, bardziej kolorowej, w której pojawiałyby się ciekawe schematy i wykresy. Jednolity tekst nie zawsze jest dobrym motywatorem, z którego wyciągniemy najważniejsze informacje.



Książka ta zdecydowanie sprawdzi się u osób początkujących, które dopiero wchodzą na ścieżkę zdrowia. Osoby obeznane w temacie mogą się poczuć nieco rozczarowane, bowiem znajdą tutaj ogólne podstawy, nic nowego.


+ więcej opini - mniej opini

Napisz opinię

Napisz opinię

Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała

Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała

Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych.