Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA Powiększ

Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA

010011021

Autor: dr Hans-Ulrich Grimm

Wydawnictwo Vital

Die Suppe lügt: Die schöne neue Welt des Essens

24 godziny + czas dostawy

24 godziny


Cena katalogowa:

39,30 zł

Nasza cena:

33,40 zł

Jak smakują australijskie trociny? Co robi kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując nawet nas odżywiać. Publikacja, w sposób całkowicie zrozumiały i jasny, demaskuje kampanie reklamowe przemysłu spożywczego jako wierutne kłamstwa i ujawnia skalę nadużyć, jakich dopuścili się światowi potentaci. Ponadto otwiera oczy na produkcję przemysłową pożywienia i jej zaplecze. Po tej lekturze wielu z nas już nigdy więcej nie kupi niektórych produktów, nie mówiąc już o ich ewentualnej konsumpcji. Bądź świadomym konsumentem!

EAN 9788364278761
ISBN 978-83-64278-76-1
Rok wydania 2015
Numer wydania 1
Format 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron 316
Oprawa miękka

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2017-11-04

Szokująca!

Szokująca książka przedstawiająca wiele niewygodnych faktów dotyczących produktów spożywczych, ich wytwarzania i dopuszczania do obrotu. To kolejna (Po Efekcie placebo i Szczepieniach pełnych kłamstw) książka wydawnictwa Vital, która wywraca dotychczasową wiedzę o świecie. Tym razem, jak widać po tytule, rzecz dotyczy tego co spożywamy. Niejednokrotnie pisaliśmy na Wellnessday.eu o toksycznych dodatkach do żywności i ich rujnującym wpływie na zdrowie i zachowanie człowieka. To co jednak czytamy w książce Grimm'a, wprawia w osłupienie.
Aromaty dodawane do psiej karmy aby jadły jej więcej. Wszechobecny cukier i biznes słodzikowy, który czyni z nas otyłych, uzależnionych i przyczynia się do cukrzycy. Chemiczny syf o trudnych do wymówienia nazwach dodawanych już do papek dla niemowląt, aby przyzwyzajone były od małego do sztucznych smaków. Import do Europy wzmacniacza smaku - glutaminianu z Chin na poziomie 35 tysięcy ton rocznie. Aromat truskawkowy z wiór i trocin. Legalne używanie słowa "naturalny" albo "indentyczny z naturalnym", bo określenie "sztuczny" źle się kojarzy i jest nieuzasadnione finansowo. 17 milionów Europejczyków reagujących alergicznie na artykuły spożywcze.
Wymieniać można długo.

Pełna recka na
http://www.wellnessday.eu/przeglad-wellness/ksiazki/1610-jedzenie-czy-trucizna-nieswiadomosc-zabija-dr-hans-ulrich-grimm.html

Oceń 
2017-11-04

Szokująca!

Szokująca książka przedstawiająca wiele niewygodnych faktów dotyczących produktów spożywczych, ich wytwarzania i dopuszczania do obrotu. To kolejna (Po Efekcie placebo i Szczepieniach pełnych kłamstw) książka wydawnictwa Vital, która wywraca dotychczasową wiedzę o świecie. Tym razem, jak widać po tytule, rzecz dotyczy tego co spożywamy. Niejednokrotnie pisaliśmy na Wellnessday.eu o toksycznych dodatkach do żywności i ich rujnującym wpływie na zdrowie i zachowanie człowieka. To co jednak czytamy w książce Grimm'a, wprawia w osłupienie.
Aromaty dodawane do psiej karmy aby jadły jej więcej. Wszechobecny cukier i biznes słodzikowy, który czyni z nas otyłych, uzależnionych i przyczynia się do cukrzycy. Chemiczny syf o trudnych do wymówienia nazwach dodawanych już do papek dla niemowląt, aby przyzwyzajone były od małego do sztucznych smaków. Import do Europy wzmacniacza smaku - glutaminianu z Chin na poziomie 35 tysięcy ton rocznie. Aromat truskawkowy z wiór i trocin. Legalne używanie słowa "naturalny" albo "indentyczny z naturalnym", bo określenie "sztuczny" źle się kojarzy i jest nieuzasadnione finansowo. 17 milionów Europejczyków reagujących alergicznie na artykuły spożywcze.
Wymieniać można długo.

Pełna recka na
http://www.wellnessday.eu/przeglad-wellness/ksiazki/1610-jedzenie-czy-trucizna-nieswiadomosc-zabija-dr-hans-ulrich-grimm.html

Oceń 
2017-11-04

Szokująca!

Szokująca książka przedstawiająca wiele niewygodnych faktów dotyczących produktów spożywczych, ich wytwarzania i dopuszczania do obrotu. To kolejna (Po Efekcie placebo i Szczepieniach pełnych kłamstw) książka wydawnictwa Vital, która wywraca dotychczasową wiedzę o świecie. Tym razem, jak widać po tytule, rzecz dotyczy tego co spożywamy. Niejednokrotnie pisaliśmy na Wellnessday.eu o toksycznych dodatkach do żywności i ich rujnującym wpływie na zdrowie i zachowanie człowieka. To co jednak czytamy w książce Grimm'a, wprawia w osłupienie.
Aromaty dodawane do psiej karmy aby jadły jej więcej. Wszechobecny cukier i biznes słodzikowy, który czyni z nas otyłych, uzależnionych i przyczynia się do cukrzycy. Chemiczny syf o trudnych do wymówienia nazwach dodawanych już do papek dla niemowląt, aby przyzwyzajone były od małego do sztucznych smaków. Import do Europy wzmacniacza smaku - glutaminianu z Chin na poziomie 35 tysięcy ton rocznie. Aromat truskawkowy z wiór i trocin. Legalne używanie słowa "naturalny" albo "indentyczny z naturalnym", bo określenie "sztuczny" źle się kojarzy i jest nieuzasadnione finansowo. 17 milionów Europejczyków reagujących alergicznie na artykuły spożywcze.
Wymieniać można długo.

Pełna recka na
http://www.wellnessday.eu/przeglad-wellness/ksiazki/1610-jedzenie-czy-trucizna-nieswiadomosc-zabija-dr-hans-ulrich-grimm.html

Oceń 
2015-08-26

Jak jedzenie oszukuje nasze zmysły, ale nas nie odżywia

Żyjemy w naprawdę dziwnym świecie. Jemy wędzone kiełbasy, która nie miały w swoim „życiu” okazji spotkać prawdziwego dymu, a w zamian są szprycowane… cukrem. Wmawia się nam na każdym kroku, że coś jest zdrowe, by po kilku latach na jaw wypływały informacje udowadniające, że ów produkt odpowiadał za powstawanie chorób. Szare eminencje przemysłu spożywczego trzymają w swoich chciwych łapskach pliki banknotów, którymi zapłaciliśmy za chorobę, a nawet śmierć. Bardzo dobrze, że istnieją książki takie jak ta. Tylko dzięki nim jesteśmy w stanie zapobiec całkowitemu zidioceniu i przejrzeć na oczy. A najważniejsze, że tylko dzięki zawartej w nich wiedzy możemy ochronić siebie i swoich najbliższych.


+ więcej opini - mniej opini

Napisz opinię

Napisz opinię

Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA

Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA

Dzięki książce poznasz szokującą prawdę o nieetycznych praktykach przemysłu spożywczego.