Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA Powiększ
EAN9788364278761
ISBN978-83-64278-76-1
Rok wydania2015
Numer wydania1
Format14,5 x 20,5 cm
Ilość stron316
Oprawamiękka

Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA

010011021

Autor: dr Hans-Ulrich Grimm

Wydawnictwo Vital

Die Suppe lügt: Die schöne neue Welt des Essens

24 godziny + czas dostawy

Dzięki książce poznasz szokującą prawdę o nieetycznych praktykach przemysłu spożywczego.

Więcej informacji

24 godziny

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 33 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

39,30 zł

Oszczędzasz:

5,90 zł

Cena internetowa:

33,40 zł

Opis

Jak smakują australijskie trociny? Co robi kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując nawet nas odżywiać. Publikacja, w sposób całkowicie zrozumiały i jasny, demaskuje kampanie reklamowe przemysłu spożywczego jako wierutne kłamstwa i ujawnia skalę nadużyć, jakich dopuścili się światowi potentaci. Ponadto otwiera oczy na produkcję przemysłową pożywienia i jej zaplecze. Po tej lekturze wielu z nas już nigdy więcej nie kupi niektórych produktów, nie mówiąc już o ich ewentualnej konsumpcji. Bądź świadomym konsumentem!

Pobierz fragment

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2017-11-04

Szokująca!

Szokująca książka przedstawiająca wiele niewygodnych faktów dotyczących produktów spożywczych, ich wytwarzania i dopuszczania do obrotu. To kolejna (Po Efekcie placebo i Szczepieniach pełnych kłamstw) książka wydawnictwa Vital, która wywraca dotychczasową wiedzę o świecie. Tym razem, jak widać po tytule, rzecz dotyczy tego co spożywamy. Niejednokrotnie pisaliśmy na Wellnessday.eu o toksycznych dodatkach do żywności i ich rujnującym wpływie na zdrowie i zachowanie człowieka. To co jednak czytamy w książce Grimm'a, wprawia w osłupienie.
Aromaty dodawane do psiej karmy aby jadły jej więcej. Wszechobecny cukier i biznes słodzikowy, który czyni z nas otyłych, uzależnionych i przyczynia się do cukrzycy. Chemiczny syf o trudnych do wymówienia nazwach dodawanych już do papek dla niemowląt, aby przyzwyzajone były od małego do sztucznych smaków. Import do Europy wzmacniacza smaku - glutaminianu z Chin na poziomie 35 tysięcy ton rocznie. Aromat truskawkowy z wiór i trocin. Legalne używanie słowa "naturalny" albo "indentyczny z naturalnym", bo określenie "sztuczny" źle się kojarzy i jest nieuzasadnione finansowo. 17 milionów Europejczyków reagujących alergicznie na artykuły spożywcze.
Wymieniać można długo.

Pełna recka na
http://www.wellnessday.eu/przeglad-wellness/ksiazki/1610-jedzenie-czy-trucizna-nieswiadomosc-zabija-dr-hans-ulrich-grimm.html

    Oceń 
    2017-11-04

    Szokująca!

    Szokująca książka przedstawiająca wiele niewygodnych faktów dotyczących produktów spożywczych, ich wytwarzania i dopuszczania do obrotu. To kolejna (Po Efekcie placebo i Szczepieniach pełnych kłamstw) książka wydawnictwa Vital, która wywraca dotychczasową wiedzę o świecie. Tym razem, jak widać po tytule, rzecz dotyczy tego co spożywamy. Niejednokrotnie pisaliśmy na Wellnessday.eu o toksycznych dodatkach do żywności i ich rujnującym wpływie na zdrowie i zachowanie człowieka. To co jednak czytamy w książce Grimm'a, wprawia w osłupienie.
    Aromaty dodawane do psiej karmy aby jadły jej więcej. Wszechobecny cukier i biznes słodzikowy, który czyni z nas otyłych, uzależnionych i przyczynia się do cukrzycy. Chemiczny syf o trudnych do wymówienia nazwach dodawanych już do papek dla niemowląt, aby przyzwyzajone były od małego do sztucznych smaków. Import do Europy wzmacniacza smaku - glutaminianu z Chin na poziomie 35 tysięcy ton rocznie. Aromat truskawkowy z wiór i trocin. Legalne używanie słowa "naturalny" albo "indentyczny z naturalnym", bo określenie "sztuczny" źle się kojarzy i jest nieuzasadnione finansowo. 17 milionów Europejczyków reagujących alergicznie na artykuły spożywcze.
    Wymieniać można długo.

    Pełna recka na
    http://www.wellnessday.eu/przeglad-wellness/ksiazki/1610-jedzenie-czy-trucizna-nieswiadomosc-zabija-dr-hans-ulrich-grimm.html

      Oceń 
      2017-11-04

      Szokująca!

      Szokująca książka przedstawiająca wiele niewygodnych faktów dotyczących produktów spożywczych, ich wytwarzania i dopuszczania do obrotu. To kolejna (Po Efekcie placebo i Szczepieniach pełnych kłamstw) książka wydawnictwa Vital, która wywraca dotychczasową wiedzę o świecie. Tym razem, jak widać po tytule, rzecz dotyczy tego co spożywamy. Niejednokrotnie pisaliśmy na Wellnessday.eu o toksycznych dodatkach do żywności i ich rujnującym wpływie na zdrowie i zachowanie człowieka. To co jednak czytamy w książce Grimm'a, wprawia w osłupienie.
      Aromaty dodawane do psiej karmy aby jadły jej więcej. Wszechobecny cukier i biznes słodzikowy, który czyni z nas otyłych, uzależnionych i przyczynia się do cukrzycy. Chemiczny syf o trudnych do wymówienia nazwach dodawanych już do papek dla niemowląt, aby przyzwyzajone były od małego do sztucznych smaków. Import do Europy wzmacniacza smaku - glutaminianu z Chin na poziomie 35 tysięcy ton rocznie. Aromat truskawkowy z wiór i trocin. Legalne używanie słowa "naturalny" albo "indentyczny z naturalnym", bo określenie "sztuczny" źle się kojarzy i jest nieuzasadnione finansowo. 17 milionów Europejczyków reagujących alergicznie na artykuły spożywcze.
      Wymieniać można długo.

      Pełna recka na
      http://www.wellnessday.eu/przeglad-wellness/ksiazki/1610-jedzenie-czy-trucizna-nieswiadomosc-zabija-dr-hans-ulrich-grimm.html

        Oceń 
        2015-08-26

        Jak jedzenie oszukuje nasze zmysły, ale nas nie odżywia

        Żyjemy w naprawdę dziwnym świecie. Jemy wędzone kiełbasy, która nie miały w swoim „życiu” okazji spotkać prawdziwego dymu, a w zamian są szprycowane… cukrem. Wmawia się nam na każdym kroku, że coś jest zdrowe, by po kilku latach na jaw wypływały informacje udowadniające, że ów produkt odpowiadał za powstawanie chorób. Szare eminencje przemysłu spożywczego trzymają w swoich chciwych łapskach pliki banknotów, którymi zapłaciliśmy za chorobę, a nawet śmierć. Bardzo dobrze, że istnieją książki takie jak ta. Tylko dzięki nim jesteśmy w stanie zapobiec całkowitemu zidioceniu i przejrzeć na oczy. A najważniejsze, że tylko dzięki zawartej w nich wiedzy możemy ochronić siebie i swoich najbliższych.


          + więcej opini - mniej opini

          Napisz opinię

          Napisz opinię

          Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA

          Jedzenie czy trucizna ? Nieświadomość ZABIJA

          Dzięki książce poznasz szokującą prawdę o nieetycznych praktykach przemysłu spożywczego.